queesmicro.jpg

"Creemos en el teatro como una poderosa herramienta de comunicación.Microteatro es un formato flexible que permite crear historias de muy diversa índole y acercar al público a un mundo diferente: presentar un producto, transmitir valores de marca, lograr posicionamiento o llegar a nuevos públicos. El límite solo lo marca la imaginación. Microteatro es cultura, arte y gastronomía en una experiencia única."

www.microteatro.es

microteatro_madrid.jpg
Historia-101102_triBall_Micro_teatro_por

UNA IDEA, UNA HISTÒRIA, UN FORMAT....

Durant dues setmanes, del 13 al 23 de novembre de 2009, gairebé 50 artistes entre directors, autors i actors van presentar un projecte teatral anomenat POR DINERO en un antic prostíbul a Madrid. L'espai va ser cedit per l'associació Triball a Miguel Alcantud, autor de la idea i coordinador del projecte Microteatro.

En les 13 habitacions del prostíbul es varen allotjar 13 grups autònoms i independents amb la premissa de crear una obra teatral de menys de 10 minuts per un públic de menys de 10 persones per sala amb una temàtica comuna, la prostitució. Aquestes obres es representaven tantes vegades com fos necessari, amb cua de tres hores de públic que esperava al carrer, arribant a representar-se alguna de les obres fins a 20 vegades al dia. Gràcies als diferents punts de vista que va fer cada una de les companyies, el públic rebia diferents maneres de tractar un mateix tema.

Així va néixer MICROTEATRO, un nou concepte de format teatral: microobres de 15 minuts sobre un mateix tema, representades en espais petits per menys de quinze espectadors per pase i varies sessions al dia. D'aquesta forma, l'espectador pot escollir tant el temps que vol passar al teatre, segons el número d'obres que vol veure, així com el preu que vol pagar, ja que cada visita a una sala es paga de forma individual.

El juliol del 2015 va inaugurar MICROTEATRE BARCELONA amb 5 sales, diferents sessions i un microBAR amb cuina de proximitat. Durant 4 anys i 8 mesos hem programat centenars de propostes, passant per les nostres sales moltíssims professionals de la dramatúrgia, direcció, interpretació, etc. Hem gaudit del microteatre i l'hem vist transformar-se en teatre de llarga durada i/o projectes audiovisuals. Hem creat una família. Hem gaudit i sigut molt feliços.

Fa uns mesos, des que es va declarar l'estat d'alarma per la Covid-19, vam tancar les nostres portes. A l'agost del 2020 vam reiniciar la nostra activitat creant la sala B, que va patir tancaments i restrccions durant tot l'any. Ara vivim el present i en cada moment ens adaptem a la realitat per tornar a fer MIcroteatre. Al febrer del 2021, quasi un any després per fí, obrim de nou les nostres sales.

La nostra fórmula teatral ha resultat un èxit arreu del món i té sedes de Microteatro a 5 països. Microteatro por dinero és el nom amb el qual es va iniciar a Madrid. La popularitat que s'ha aconseguit ha portat al nom de Microteatro a denominar, així, un moviment teatral, convertint-se pràcticament en un nou gènere.

Us convidem a visitar-nos als diferents MICROS del món. Us hi esperem!